Studio Κυψέλης - Όταν ο Παζολίνι συνάντησε το αγόρι που του πρόσφερε το θάνατο

Του Γιάννη Σολδάτου σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού

2ος χρόνος επιτυχίας!

Μια σημαντική τολμηρή, εικαστική παράσταση, που κέρδισε πέρυσι κοινό αλλά και τους πιο δύσκολους κριτικούς, προετοιμάζεται για να εντυπωσιάσει ακόμα περισσότερο με τη νέα της παραστασιοποίηση. Oι Θεατρίνων Θεατές επαναλαμβάνουν την μεγάλη περσινή τους επιτυχία, που κατάφερε να σκαρφαλώσει στην τριάδα των πιο δημοφιλών παραστάσεων, ενώ κέρδισε και τους πιο δύσκολους κριτικούς, το έργο του Γιάννη Σολδάτου "Όταν ο Παζολίνι συνάντησε το αγόρι που του πρόσφερε το θάνατο" σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού και κινηματογράφηση Γιάννη Σολδάτου, που παίζεται παράλληλα με το Leonardo's Ring στο Studio Κυψέλης. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο εγχείρημα, που προετοιμάστηκε 6 μήνες και γέμισε το Studio Κυψέλης πέρυσι το χειμώνα. Αφετηρία αποτέλεσε ένα καινούργιο θεατρικό, με αφορμή τα σαράντα χρόνια από το θάνατο του μεγάλου σύγχρονου δημιουργού, που ο Γιάννης Σολδάτος έγραψε για το Γιώργο Λιβανό και τη συγκεκριμένη ομάδα και που η γραφή του ολοκληρώθηκε στη διάρκεια των προβών.

Ένας σκηνοθέτης στην Ελλάδα του σήμερα, αποφασίζει να ασχοληθεί με το έργο του Πιερ Πάολο Παζολίνι. Μαζί με το βοηθό του το Σέρτζιο Τσίτι, συνθέτουν μια ομάδα καλλιτεχνών και μαζί δοκιμάζουν να αναπαραστήσουν τις πιο γνωστές σκηνές από ταινίες του δημιουργού. Λεπτό με λεπτό ταυτίζονται με το αυθεντικό έργο του καλλιτέχνη και με ένα άλμα στο χωροχρόνο βρίσκονται 50 χρόνια πριν στα πλατό που γυρίζονταν οι ταινίες του. Οι πρωταγωνιστές του Παζολίνι, οι προσεγγίσεις που δοκίμασε και τον χαρακτήρισαν, πληροφορίες για τον ίδιο και τον τρόπο που πειραματίστηκε με το φακό, τον άνθρωπο, το σώμα και την φιλοσοφία και πάνω απ' όλα η σχέση του με τη Μαρία Κάλλας, όπως ξεπηδά από τις επιστολές που αντάλλαξαν και τις συνεντεύξεις της εποχής, δημιουργούν ένα σκληρό κείμενο, τολμηρό και απαιτητικό, το οποίο επιχειρεί να σκιαγραφήσει το μύθο ενός σύγχρονου κολασμένου.

Το έργο περιγράφει το πώς ο Παζολίνι, που αποτύπωσε όσο κανείς στο σύγχρονο κινηματογράφο το ρεαλισμό και το πάθος μαζί με τον έρωτα και τις εναγώνιες υπαρξιακές αναζητήσεις, σχηματοποιείται μέσα από την επαφή του με ανθρώπους, τις σκηνές από ταινίες του και τον αιφνίδιο θάνατο του, που όχι μόνο δεν τον άφησε στη λήθη, αλλά τον πέρασε στους δημιουργούς που σφράγισαν με την ιδεολογία του και την τοποθέτησή του τη Σύγχρονη Έβδομη Τέχνη. Ο Πιερ Πάολο, η Κάλλας, ο Σέρτζιο Τσίτι, ο Φάμπιο, η Μαρκέλλα, η Συλβάννα Μαγκάνο, και δεκάδες ακόμα ήρωες περιμένουν να σας παρασύρουν μαζί με σκηνές από το Δεκαήμερο, το Θεώρημα, τη Μήδεια, τον Οιδίποδα, τις Χίλιες Και Μία Νύχτες, τη Μαμά Ρόμα, το Σαλό, τους Θρύλους Του Καντέρμπουρι και το Ας Πλύνουμε Τους Εγκεφάλους Μας, δεμένες με όπερα και ιταλικές καντσονέτες του '60, που εκτελούνται ζωντανά με συνοδεία από πιάνο, φυσαρμόνικα και κρουστά. Μια εικονοπλαστική παράσταση με κινηματογραφική δόμηση, ερωτισμό και πάθος και τιμή στα 40 χρόνια από το θάνατο του Παζολίνι, με γερή και φέτος διανομή.

Σκηνοθεσία - φωτισμοί: Γιώργος Λιβανός
Κείμενο - Κινηματογράφηση: Γιάννης Σολδάτος
Σύμβουλος: Βασίλης Μπουζιώτης
Στίχοι: Μαριάννα Τόλη
Χορογραφία: Σίμωνας Πάτροκλος
Σκηνικό - Κοστούμια: Γιοβάννα Πρασσίνου
Δραματουργική ανάλυση: Γιάννης Ζέρβας
Μουσικοί αυτοσχεδιασμοί - Διδασκαλία: Νίκη Γκουντούμη
Βοηθοί σκηνοθέτη: Ανθή Βαφειαδάκη - Μαρία Γούλα
Βοηθός χορογράφου: Στέθυ Σκύλαρη
Βοηθοί σκηνογράφου: Απόστολος Κρίτσας - Διονύσης Κατερέλλος
Βοηθός ενδυματολόγου: Βάνια Αλεξάντροβα
Φωτογραφίες: Ζώης Τριανταφύλλου - Θωμάς Γιαννάκης - Δευκαλίων Βελερεφώντης - Κώστας Βολιώτης
Επικοινωνία: Γιώργος Βιτωράτος

Πρωταγωνιστούν: Παύλος Ευαγγελόπουλος, Γιώργος Λιβανός, Γιώτα Φωτοπούλου, Σοφία Μπεράτη, Μαρία Γούλα, Λίλη Τέγου, Στέθη Σκύλαρη, Ιουλία Φάλια, Βασίλης Μοσχονάς, Ξένια Γεροβασίλη, Κωνσταντίνος Τσιομίδης, Στέλιος Κουκέλης, Άγγελος Θεοφίλου
Στο πιάνο ζωντανά η Νίκη Γκουντούμη

ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ

Σπετσοπούλας 9 & Κυψέλης,
Κυψέλη
210 8819571, 6944535261

Δεν βρέθηκαν ενεργές προσφορές από Studio Κυψέλης - Όταν ο Παζολίνι συνάντησε το αγόρι που του πρόσφερε το θάνατο.