Θέατρο Εξ Αρχής - Παρέλαση - Ο ουρανός κατακόκκινος

Το Θέατρο Εξ Αρχής παρουσιάζει τη φετινή θεατρική σαιζόν δυο σημαντικά μονόπρακτα της μεγάλης ελληνίδας θεατρικής συγγραφέα Λούλας Αναγνωστάκη Η παρέλαση και Ο ουρανός κατακόκκινος. Δυο έργα που αποτελούν σταθμό στην ελληνική δραματουργία και ανέβηκαν για πρώτη φορά από το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν και από το Εθνικό Θέατρο.

Η παρέλαση

Δυο αδέρφια, η Ζωή και ο Άρης, ζουν απομονωμένα από τον έξω κόσμο, εξόριστοι στην ασφάλεια του δωματίου τους. Η μόνη τους επαφή με την πόλη και τους ανθρώπους είναι ένα «παράθυρο». Η ιδέα της παρέλασης που θα λάβει χώρα κάτω από το σπίτι τους φαντάζει ως η μοναδική διέξοδος από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Από το παράθυρο θα παρακολουθήσουν την έναρξη, την απρόσμενη εξέλιξη και την αποτρόπαια έκβαση της παρέλασης. Από το παράθυρο θα εισβάλει ο έξω κόσμος που τόσο καιρό αποφεύγουν και θα τους συντρίψει.

Ο ουρανός κατακόκκινος

Η Σοφία Αποστόλου, γόνος μιας αστικής οικογένειας, καθηγήτρια γαλλικής στο Δημόσιο, με ανώτερες σπουδές στη Φιλολογία, κάτοχος επίσης της αγγλικής και της ρωσικής, χήρα ενός ωραίου κομμουνιστή, απολυθείσα λόγω αλκοολισμού, ζει πια απέναντι από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου είναι φυλακισμένος ο άσχημος και λίγο πιο «αργός» γιος της. Ένας μονόλογος - σκέψεις δυνατές - μιας δυναμικής γυναίκας για τη ζωή, τις ελπίδες, τα όνειρα που διαψεύστηκαν μαζί με τις αξίες και τις ιδεολογίες όταν είδε το παιδί της να μπλέκεται -και μαζί με αυτό και η ίδια- σε περίεργες «μπίζνες» με ανθρώπους από χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού.

Σκηνοθεσία - Μουσική επιμέλεια: Ντίνος Σπυρόπουλος
Σκηνικό - Κοστούμια: Κοσμάς Πανωρίδης

Ηθοποιοί: Ελένη Τσακάλου, Όλγα Παπαδημητρίου, Ίλια Σπυροπούλου, Άγγελος Κούκος, Αιμίλιος Λήτος

Εμμανουήλ Μπενάκη & Δερβενίων 46,
Εξάρχεια
210-3822661

Δεν βρέθηκαν ενεργές προσφορές από Θέατρο Εξ Αρχής - Παρέλαση - Ο ουρανός κατακόκκινος.